Небесната прегръдка между Слънце и Луна

Aquarius Presents

Подозирам, че някои от вас очакват ПОПУЛЯРНА АСТРОЛОГИЯ  със заглавие от типа „ да се предпазим от…“, както и прогноза за всеки слънчев знак (зодия). Ако е така, сега е момента да спрете да четете след тази точка. Точка.

Разбирам, че сега е много благодатно време за ПОПУЛЯРНА АСТРОЛОГИЯ и вероятно за нас е твърде лесно да обърнем взор и да се фокусираме върху  това, което става извън нас!

Но аз знам и имам опит с един друг мехнизъм, който в дългосрочен план дава по-добри резултати. Именно, да се опитаме да подобрим себе си, живота си и онези обстоятелства, които са под наше влияние. Тогава светът със сигурност ще е по-добро място за живеене от вчера.

За останалите ще скицираме няколко заслужаващи внимание фокуса върху предстоящите лунно и слънчево затъмнение.

Бих искала да изясним един момент за онези, които са начинаещи в материята, но с отворени сърца и душа към това знание, както и научен подход към това. А именно, твърде се спекулира с това, че  затъмнението е едновременно със новолуние или пълнолуние. Но моля ви, едното е следствие от другото или:

Лунно затъмнение се случва по време на ПЪЛНОЛУНИЕ – опозиция между Слънце и Луна, когато съвпада с нодалната ос (лунните възли). И слънчево затъмнение се случва по време на НОВОЛУНИЕ – съединение между Слънце и Луна, когато съвпада с нодалната ос.

11230310_1051971444817400_756197151_nВСЕКИ МЕСЕЦ имаме съединение и опозиция на Слънце и Луна. Това, което е необходимо за да се превърне едно НОВОЛУНИЕ или ПЪЛНОЛУНИЕ  в ЗАТЪМНЕНИЕ  е позицията на Лунните възли.

СЛЪНЦЕТО преминава през нодалната ос два пъти годишно – един път през северния и един път през южния възел

Сега за около малко повече от година те се намират по оста ЛЪВ-ВОДОЛЕЙ.

ОРБИСИ при СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ:

 • Новолуние в съвпад с единия възел от 0гр до 9гр 55мин – ПЪЛНО
 • Новолуние в съвпад с единия възел до 18гр 31мин – ЧАСТИЧНО
 • Новолуние в съвпад с единия възел между 9гр 55мин и 11гр 15мин – ПЪЛНО или ЧАСТИЧНО

ОРБИСИ при ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ:

 • Пълнолуние в обис до 12гр 15мин от всеки един от възлите – ЧАСТИЧНО
 • Пълнолуние с орбис от 0гр до 3гр45мин от всеки един от възлите – ПЪЛНО
 • Пълнолуние в орбис от 3гр 45 до 6гр от всеки един от възлите – ПЪЛНО ИЛИ ЧАСТИЧНО

От което следва, че сега сме в сезона на затъмненията по оста ЛЪВ-ВОДОЛЕЙ, и ще преживеем:

ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ на 7 август в 15гр ВОДОЛЕЙ и 31 януари 2018 в на 12гр ЛЪВ

СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ на 21 август 2017 в 29гр ЛЪВ и 15 февруари 2018 на 27гр ВОДОЛЕЙ

Цикли на Лунни Възли

Цикълът на ЛУННИ ВЪЗЛИ  е с продължителнот около 18 год, което означава, че същата серия по оста ЛЪВ – ВОДОЛЕЙ сме имали през 1999год, 1981год и т.н

Лунните възли могат да се разглеждат, като коридор през който идваме и се движим по пътя на най-доброто си осъществяване.

За оста ЛЪВ-ВОДОЛЕЙ темата винаги ще е:

 • НИЕ като влияние въру АЗ,
 • одобрението и принадлежността към групата срещу личното израстване,
 • научния към творческия подход

Сарос Цикъл

Всяко слънчево затъмнение се повтаря за период от 18 години и 11.3 дни. Името на цикъла идва от древноегипетската дума повторение, период. Но условията на затъмнението не се повтарят абсолютно точно. Затова, след 18 години няма да се наблюдава затъмнение от същото място, където е било предишното.

Както твърди Брейди, едно слънчево затъмнение не е изолиран инцидент, а член на определен цикъл Сарос.

Една серия Сарос ще започне своя първи танц на северния или южен полюс и методично ще се придвижва към противоположния полюс.

Спрямо своето първо раждане (съответно астрологична карта), всеки цикъл Сарос ще има своята специфика и значение. Свой собствен организиран модел. По този начин всяко Слънчево и Лунн0 затъмнение ще следват нотите на серията Сарос към която принадлежат.

Като астролози ние се интересуваме от това, как дадено астрологично събитие се отнася конкретно към една астрологична карта. И въпреки, че всяко затъмнение принадлежи към точно определена серия, то вие едва ли ще се срещнете два пъти.

Причината затова е, че всеки път, след 18 год затъмнението се измества с около 10 гр напред в зодиака. Което само по себе си означава, че не е възможно да се произведе един и същи ефект два пъти.

СЕРИЯ САРОС 1 северна, към която принадлежи сегашното затъмнение, започва на 4 януари 1639, 05:12 GMT Северен полюс.

Затъмннения, които принадлежат към тази серия са през: 1999, 2017, 2035

Характеристики на тази серия, в случай че засяга картата:

 • Взаимоотношения
 • Събития в които са замесени приятели

СЪВЕТ:

 • Търпение, търпение, търпение
 • Проверка на информация
 • Решение се вземат само след щателно изасняване на фактите

Марс

Заема ключова позиция и в лунното и в слънчевото затъмнение. Разбира се, че Марс е конфликтна планета и именно чрез нея ние налагаме волята си и подчиняваме обстоятелставата и хората на собствения си начин на действие.

Търпението е непозната дума и е някъде под морското равнище.

Юпитер квадрат Плутонjupiter-square-pluto

На МАТЕРИАЛЕН ПЛАН това е аспекът на големите загуби, но и риск и големи печалби. Това е последната от трите формирани досега квадратури (предходните през изминалия март и ноември), така че дишайте дълбоко, вижда се финалът.

Цикълът Юпитер – Плутон се развива в рамките на около 13 години, като последния е поставил началото си през 2007год и ще приключи през 2020год., това е последната, разпадаща се квадратура. Подобна фаза винаги бележи необходимост от преразглеждане на финановите дела.

От друга ГЛЕДНА ТОЧКА аспектът провокира сблъсък между позиция и усещане за власт срещу ценности, вяра и убеждения. От 13 годишното развитие на цикъла е видно, че това ни най-малко не са процеси от вчера, а по-скоро тяхна кулминация и критична точка.

Цикълът започва на 11 декември 2007год в 28гр на Стрелец, където Юпитер е в своя знак на есенциална сила, от което следва да заключим, че ВЯРА и ЦЕННОСТИ са водещи за целия цикъл. Разбира се, Плутон като владетел на подземното царство ще провокира и изпитва силата на нашите убеждения.

Затъмненията са време за тишина, съзерцание и молитва.

merkneptunМЕРКУРИЙ срещу НЕПТУН – да се придържаме към истината и фактите. Казват, че за да се намерим е необходимо първо да сме се загубили напълно, и понякога това изглежда безвъзвратно. За да извлечем, максимален ефект от това противостояние е необходимо, непрекъснато да си задаваме въпросите: какви са фактите? Кой твърди това? Така или иначе цялата картина едва ли ще се изясни по-рано от средата на септември. ТЪРПЕНИЕ е ключова дума.

venusВЕНЕРА ще развие аспекти  в кардиналните знаци последователно към Плутон, Юпитер, Уран. На фона на останалите събития, ще сме свидетели на твърде много ритъм и ентусиазъм. СКОРОСТ е послание, което достатъчно добре описва тази ситуация.

От 7 – 13 август, бих искала да я нарека СЕДМИЦАТА НА ЛЮБОВТА заради хармоничния обмен между Венера, Меркурий (макар и ретрограден) Нептун

От 14- 20 август,  И САМ ВОЙНЪТ Е ВОЙН, Венера опозиция Плутон

От 21 – 28 август, ВЯТЪРЪТ НА ПРОМЯНАТА,  градусът на затъмнението в тригон с Уран

Опорни точки и стратегия:

 • Това което искам VS това което в действителност е
 • Власт VS Ценности
 • Ред VS Хаос
 • Факти VS Емоции

P.S. преживели сме много затъмнения, за да сме точни на година средно по 3-5 😊 със сигурност ще преживеем и това. Бъдете будни, работете със собствените си карти. Невъзможно е да коригираме поведението на съседа, преди да сме наясно със собствените си мотиви и ценности и как те се вписват в света.

Каквото има да става в света ще стане, но още е рано…

Бъдете мъдри, толерантни и светли в мислите и делата си. Казват, че по време на пълнолуние се отваря портал между световете и молитвите ви ще бъдат чути! Молете се!

Източници:

 1. https://bgastronomy.com/index.php?id=130&cat=5
 2. http://www.bernadettebrady.com/