Имало едно време…Меркурий (макар и ретрограден)

downloadДобилият премиерска слава шегаджия, вчера 24 юли току се докосна до знаменателния градус 28 на величествения Лъв, като по този начин ознаменува началото на своя ретрограден парад.

Интересно, не го посрещнаха с фанфари, както обикновено! Може би, защото все още не е изписано забележителното R в астрологичните таблици. Но нека да изясним нещо и да му отдадем заслуженото.

Настоящата или най-близка ретроградна фаза на Меркурий, която очакваме на 13 август ще отбележи с движение назад на 11 градус на Дева.

Добре би било, да намерим отговор на въпроса – къде за Бога назад отива този Хвърковат вестител? И о, чудо връща се в Лъв и то именно до този градус 28 Лъв, от където и започна нашето пътешествие.

Оказва се, разстоянието от 28гр. Лъв до 11гр. Дева  ще бъде изминато цели ТРИ  пътиimages (1).

В своето директно, ретроградно и отново директно движение. Очевидно това е някаква пътека, по която е необходимо да преминем, да си спомним и да затвърдим.

Длъжни сме да отбележим обаче, че всяка ретроградна фаза със своите въведение, кулминация и заключение носят своите изключителни характеристики.

Какво би слевдвало да означава това?

  • Робърт Шмид твърди, че всяка ретроградна планета е само един момент в много по-дългия цикъл на взаимодействие на планетата със Слънцето.
  • Всяка ретроградна фаза на Меркурий е просто част от последователни ретроградни движения на планетата в знаците на една СТИХИЯ, което се случва за около 12-13 месеца ( за последователите на тази енигматична теория и психоза от най-новата ни астрологична традиция – моля, разполагате не само с 20 дни, а цяла приблизително една година да сложите делата си в ред)
  • Видимото назадничево движение на Меркурий в определен знак, ще се повтори след приблизително 7 години в същия знак.

ИЗВОД номер 1 – ако вие изпитвате едни и същи затормозяващи вашето битие събития в две последователни или повече ретроградни фази на Меркурий, то съжалявам да го кажа – вие сте жертва на внушение.

ПРИЧИНАТА: проосто всяко ретроградие е толкова различно, че е пълен абсурд да ви се отразява по идентичен начин. Но разбира се, ако това по някакъв начин удовлетворява вашата природа, не се колебайте да го повтаряте и дори потретвате, но ЗА БОГА, не дръжте Меркурий отговорен за това!

Както всеки астрологичен цикъл, така и този има своя алгоритъм и разбира се, дълбок смисъл.

imagesКакто споменах по-горе, Меркурий е ретрограден последователно във всеки един знак от една стихия, движейки се от Вода към Въздух, след това Земя и Огън. И накрая всичко отначало.

Накратко, ние разполагаме с приблизително една година за да преразгледаме делата си от съответната СТИХИЯ. И около 30 дни за един ЗНАК.

Всички знаем, че сферата на ВЪЗДУХ  са комуникации и връзки, на ВОДА – емоционален свят, на ОГЪН – идеите и първоимпулса,  на ЗЕМЯ – практическа реализация.

Не е тайна за никого, че Меркурий е ретрограден когато се намира в своето „долно съединение“ със Слънце, и именно от тази си позиция той се намира най-близо до Земя.

С умиление трябва да съобщим, че ако се лишим от ретроградния Меркурий, тъй като сме му твърде гневни за някои загуби, то ще се наложи да се разделим с действия като „завръщам се…у дома“, „поправям…грешката си“, „преразглеждам…поведението си по отношение на…“

Понякога е толкова подходящо да спрем, да се върнем, само за да успеем да открием вярната за нас посока. Едва ли Меркурий е способен да загуби моите ключове или документи, но със сигурност е необходимо да преразгледам отговорността и коректността по отношение на съхраняваните от мен вещи 🙂

Какво да се прави?

Ако очакванията са, че Меркурий забавя своя ход – последвайте го, сихронизирайте се и се забавете темпото. Пре-разгледайте делата, повторете плана, про-верете детайлите, със сигурност ще отбележите, че загубите ще намалеят и дори ще изчезнат.

Знанието има способността да увеличава възможностите ни за себепознание и самоусъвършенстване. Хороскопът и познаването на характеристиките на планетите е ни повече, ни по-малко творчески подход в границите на съдбата.

Какво е посланието сега?download

Точно, когато Меркурий се разположи на царствения 28гр на Лъва и образува безумно красив тригон към Уран на 28гр Овен е началото, въведението на конкретната пиеса, в главната роля Меркурий. Знаците са Лъв/Дева, като преход от предходната стихия Земя към Огън.

Какво означава това?

През изминалата 2016год на фокус основно е била стихия Земя, ретроградните периоди са следвали Козирог, Телец, Дева.

Всички теми, които са пряко или косвено свързани с финанси и начините им на придобиване, професионална реализация и подход към тази тема, анализ на текуща материална ситуация. След като щателно сме проучили всички възможности, сега с настъпването на ретроградните периоди в стихия Огън, можем да проучваме нови идеи, които да ни отведат към желаната промяна.

Ние ще имаме щастието да преживеем тригона между Меркурий и Уран два пъти, веднъж през изминалата седмица и втори път в първата декада на септември. Събитията и развръзките, разбира се са свързани за онези, които обичат да изследват и откриват причините и следствията. За останалите, ще си останат с гръмките заглавия за Меркурий – пакостникът!

Техническа част за Деви:

  • в периода 24 юли – 13 август се движи ДИРЕКТЕН в пространството 28гр ЛЪВ – 11гр ДЕВА
  • в периода 13 август – 5 септември се движи РЕТРОГРАДЕН в пространството 11 гр ДЕВА – 28гр ЛЪВ
  • в периода 5 септември – 19 септември се движи ДИРЕКТЕН в пространството 28гр ЛЪВ – 11гр ДЕВА

download (1)Решенията за този период са в нетрадиционния подход, дори за някои в проникновено озарение. В езотеричната астрология Уран се свързва с ангелския свят, така че бъдете готови да чуете и техния глас 😊

Голяма част от този период ще е свързан с изнендващи и непредвидени ситуации и събития, но както знаем „Най-сигурното нещо е ПРОМЯНАТА“

Автор: Ина д‘Елф Ина

P.S. Ина д‘Елф Ина твърди, че не е искала да шокира, въпреки че често може би предизвиква именно този ефект! Това са само някои малки и кратки уточнения за Вестителят.