Кодът на Истинската Любов (мнението на астролога Ина Д’Елф Ина)

ЗАПЕЧАТАНО С ЛЮБОВ

Когато за първи път чух мита за Венера, бях дълбоко потресена и възмутена и разгневена, дори. Как е възможно? – питах водещия Астро-Драма. Не искам, не loveможе Богинята на Любовта да е родена от страдание. Моля, някой да ми предложи друга приказка! Моята Богиня, моята Любов е родена…от Любов! Друг вариант не съществува!

Сега, години по-късно придобих смелост и желание да разкажа и докажа, че Любовта – истинската, се ражда от любов! Искам да разкажа, тъй като, вече разбрах – митът за любовта е моя собствен мит, вашия собствен!!! Не е на мито-разкзвача, не е дори на водещия астродрама, отказвам да участвам в чужди приказки!

И така, за да извърша този свещен ритуал ще използвам моята философия на живота – Астрология!

Теза: За да получиш любов, е нужно да имаш любов…в сърцето!

Тъй като, в тезата ми се съдържат две ключови думи – Любов ( а нали нея търсим, ама истинската ) и Сърце, ще използвам ( за да ви разкажа за любовта ) – символиката на две планети. И нека да сме точни, от самото начало – светило и планета, сетихте ли се вече? Даа, сърце – Слънце и любов – Венера!

Ще започна от Богинята, да й отдам заслуженото, пък накрая – избирайте сами своя мит!

Венера – ще ви разкажа и покажа, как тази Богиня има любов, но с условия, с подпис и печат, с уговорки и …оценки. Каква любов е това? Но да видим…

За помощници ще ми бъдат знаците на сила и слабост на Венера!

Първият знак управляван от Венера е Телец –  тук нашата Богиня се проявява,taurus1 като любов към земните удоволствия, красота, комфорт…и всичко онова, което може да се придобие и натрупва, но не е част от нашата вътрешна същност и ценност. Освен талантите, но тезата е Любов, да се придържаме към нея! Какво се получи от нашето уравнение с едно неизвестно? Има скъпи вещи – има любов, има комфорт – има любов!

В гъста гора, в малка спретната къщурка, но с любимия – мисия невъзможна!

Извод – вашата богиня Венера в телец, изключено да ви дари с безумната, спираща дъха любов, ако предварително не отговаряте на някой чисто земни и практични условия! Има и такава любов, но аз не търся тази, а истинската – от сърцето!

Така че, продължаваме напред с търсенето! Да видим…

Как ли стоят нещата при срещуположния знак – Скорпион?

Какви условия за любов предлага на Венера, нашата богиня?

scorpioВода, Скорпион принадлежи на водна стихия, и щом е така, предполага се дълбочина на емоциите. Ала каква бездна е Скорпион и колко налягане притежава. Интензитета на чувствата и мощта на страстта, кореспондират пряко на притежателните местоимения. Привързаността и принадлежността са синоними на Любов в този свят.

Аз не съм съгласна! Любовта е живот, любовта е свобода! При-вързан?! За някого или нещо, това означава, че продължението е власт, контрол…Кой се осмелява да притежава Афродита? Не е това, което търся! Ако любовта е от сърцето, то тя е някъде вътре в мен, в нас…И тогава, никой и нищо не може да разруши моя свят, а това е възможно за Венера в Скорпион, тъй като тя е подвластна или власт имаща над нечии чужди емоции.

Е това е, за Венера в Скорпион, именно в този знак се изразява една от функциите на Венера, а именно – контрол! Да опитомиш и подчиниш, на всяка цена! Който е способен да я плати и едновременно с това да е щастлив и влюбен, нека остане тук! Аз напускам!

Тази приказка не удовлетворява търсенето ми за истинска любов, вярност и преданост към себе си и към другите!

Извод:  Ако силно желаеш или обичаш някого, пусни го на свобода…:)

Добрата новина: Любовта не във всички случаи се отнася към физическо притежание, и съвсем не  е задължително да притежава човешки облик 🙂

Другият знак управляван от Венера е Везни – какво се случва тук?

Венера – планета асоциирана с любовта, знак предлагащ почва и среда заlibra равноправни сърдечни отношения. Равноправни е чудесно, но въздушни…? Ако това е любов, то тя е в главата, в ума! И не е в сърцето, не е от сърцето! И да ме прощават Везните, това не се отнася за вас 🙂 Вечната дилема – кой от двамата да избера?

Да избера! Тук особено място и то преимуществено заема – изборът! Е как се обичат еднакво две, двама? Нима имате две сърца? За всеки избор, да отдадете по едно? Не мисля!

Мотивът на любовта тук е – да не съм сам, сама. И все да претегляш, да премерваш – аз на тебе, ти на мен какво? Венера във Везни предлага и „любовен“ капан. Да се посветиш или да по-светиш, но загубвайки идентичността си в тази на партньора (Слънце във Везни).

Много хора разпознават това, като любов!

Да изпразниш сърцето си от съдържание в името на партньора, за него и заради любовта. Обикновено това е непоискана жертва от страна на получателя! Но не така счита Венера във Везни. Тя доброволно предлага сърцето си от страх, че в противен случай би настъпил разрив в отношенията.(Сатурн екзалтира във Везни).

Какво се получава всъщност?

Отдавайки напълно сърцето си (Слънце), губим част от жизнената си енергия, от смисъла, от житейското си предназначение. Загубвайки собствената си воля и инициатива (Марс заточение във Везни) – много често, почти по правило, преживяваме болка в любовта, идва големия съдник Сатурн! Хладно и безпристрастно ни завръща към първоизточника на любов – към нас самите!

Извод: Афродита е независима богиня, дарява любов, но принадлежи единствено на себе си! Непокорна! Как да я отнеса към Венера във Везни?

Каква любов е тази, в която губиш, погубваш себе си? Не е това което търся! 🙂

Съкровена, истинска любов е възможна, когато сме цялостни, независими и завършени личности!

Продължаваме…

Да потърсим на отсрещния бряг, на срещуположната фокусна точка.

Венера в Овен, каква е приказката тук?

ariesАко Венера във Везни е зависима от партньора, то в Овен е зависима от независимостта 🙂 Е, аз не знам коя зависимост поражда любов и безмерно щастие! В любовта съществува риск – да, но тук той е основен заряд, мотив за любов! Овен е царството на Марс, любов покоряваща и завладяваща обекти на своето желание.

Не съм сигурна, че мястото на думата споделеност е в тази приказка. По-скоро любовта е трофей, спечелен на опасно състезание. И както обикновено се случва в индивидуалните спортове – огромно количество енергия се отдава до…победата 🙂

След това какво ли?

Следва подготовка за следващи завоевания! Има борба – има любов! Няма и помен от търсената Афродита – изящна, красива, пламенна и любов въпреки всичко!

Усещането за любов и собствена стойност, всъщност е дълбоко проектирано върху необходимостта да рискуваш и да спечелиш…макар и за кратко, за един единствен кратък миг! Да демонстрираш могъщество, да се усещаш жив и влюбен, сега…

Но достатъчно ли е това? Аз не мисля, а вие?

Извод: Венера в Овен най-малко има потенциал да изравни равенството – Любов преди всичко! Напротив съществува стремеж да се удовлетворят желанията на всяка цена, любовта да се реализира          „ независимо от всичко “.

Добрата новина: Все пак тук нашата Афродита – Завоевателка, се отдава на един обект за единица време, с много плам, жар и страст! Ако това е Любов, все пак…:)

Съществува един знак на Венера, който винаги ме забавлява и натъжава едновременно. Не успявам да съчетая в едно изречение послание, като  “ Претенции за любов”  или  “ Изискване за любов ”! Как така има списък? И  ако ДА, любов има, ако пък ли не…

Нима любовта не е за всеки и всичко и от всеки?…И ако е така, как да поставя условия на любовта? Не разбирам…

Венера в Дева е това! Толкова много „ ако “. Да обичаш един човек, но не целия,virgo отделни негови части и качества! Можете ли да го разчлените, да запазите любимата си част и да й се любувате? Ехх, ако беше възможна тази игра! От целия зодиак Венера в Дева е най-разсъдлива, коренът се състои в – съд, отсъждам! Първо оценяват и   след това, ако си заслужава, могат и да отдадат сърцето си. Разумът преди всичко, любовта не е приоритет, а ума!

Добрата новина: Венера в Дева е способна на пламенни любовни емоции и не само…когато си „ загуби ума“ от любов:)

Извод: Внимавайте с какъв аршин мерите, вероятно все пак сте родени от любов, а не от разум:) Поне така се получава между нас, човеците! Предложение за мото: Любов въпреки всичко, а не заради…:)

Идва края на приказката, а аз още не съм открила съвършената, истинска Любов, тази която идва от сърцето, която ни прави цялостни, без да губим собствената си идентичност.

Защо не я откривам? И защо това, което разбирам, не ме удовлятворява? Вероятни причинителни на дискомфорт:

  • Може би, тази любов, тази богиня е толкова могъща, че има нужда от преобразуване, от посредник в нашия човешки свят на  простосмъртни;
  • Може би Венера, не е планета на Любовта, но е тази, която прави нейната проява на Земята;
  • Може би, тази любов е толкова всеобхватна и необятна, че е невъзможно да търпи граници. И всеки опит да бъде описана с думи, е сигурен начин да се отдалечаваме от нея!

И все пак се стремим към безкрайната любов! Аз се стремя към нея! Защо ли?

Истинската любов, тази от сърцето, изпълва с творчески импулс и сила за живот, с изключителни идеи, вдъхновение…

Истинската любов е тази която не избира, а просто Е! Не оценява и не съди, Любов без условия.

Без условия, означава без граници! Без граници е любов в Риби или любов от Нептун!

Без условия, означава без правила! Без правила е любов във Водолей или любов от Уран!

Афродита е родена от Уран и Нептун, резултат от творческия стремеж към идеала и мечтите! И да, ние човеците се нуждаем от взаимовръзка между Уран и Венера, за да се опитаме да изживеем идеалната любов! Необходимо е аспектно отношение между Нептун и Венера, за да се докоснем до изначалната, първична и безгранична любов!

„ Родена от морската пяна „ това е Венера, която търся! И да, вече разбирам, Венера не е съвършената любов, но е най-добрият и адекватен отговор, който може да се намери на земята. И винаги, когато намираме Венера ще се срещаме и със Сатурн, съвсем не съм забравила ключовата му роля в онзи мит…

И какво от това, не е причина да не  продължаваме да се стремим към съвършената проява и форма на творчество в живота, както и да изживеем истинската любов!

piscesВенера екзалтира в Риби, в безбрежния и необятен океан, там откъдето всъщност се е появила! Знам човешките трактовки за Риби, чувам неодобрителните възгласи! И все пак, Риби са 12-тия знак и астрологичната логика, предполага, че там именно се съдържа цялата мъдрост на зодиака, целия еволюционен опит от Овен до Риби. Там където любовта и творчеството са синоними, там където няма вина, и там отвъд Сатурн…

Да, може би за повечето от вас любовта е просто чувство между двама души, но всъщност това е  стремеж, копнеж, идеал, блян и принцип, който може да се приложи към всеки един план на човешкото битие. Защото и ние сме родени от любов, и първата любов с която сме се срещнали в живота си, съвсем не е от Венера, а Нептун…

Кратък, не толкова сполучлив опит за астрологична доказателствена част за потвърждение на тезата, че истинската любов е от сърцето

следва продължение…

автор: Ина Д’Елф Ина