История на едно пророчество

prorochestvoМисля…Дълго…Мира не ми дава един въпрос?

За въпросите. За отговорите.

За прогнозите – необходими и …никому непотребни. Ако изход няма, страхът и паниката, каква полза от тях?

Астролози, номеролози и всякакви древни, съвременни и бъдещи …Лози. За тях иде реч!

Измамно ласкателство и излишен професионализъм са сбъднатите прогнози. Не …лозите са майстори, а човеците пасивни и лесно се поддават на нечие чуждо утре! Не мечтаят, не искат, не живеят, не избират! Нищо не избират! Само едно – да не избират, да не съществува свобода и избор, да са подвластни на обсотятелствата, на рода, на държавата, на правителството…

Една история! Истинска. Героинята?!

Както обикновено стоя безмълвна и очаквам непознат човек – клиент. Не зная за тема или въпрос, причина за астрологична консултация. Тя е с впечатляваща външност, респектираща. Притеснява се. Всички се притесняват в началото.Разполагам с около 20мин ( засичам ги тайно ), за да се представя, себе си и астрологичната работа. И най-вече да установим отношения, безопасни и доверие, етика, конфеденциалност. Обичам тези думи!

Подчертавам, че поняога греша. Не често…слава на Бога! Но и това е възможно. Наблюдавам облекчението в очите. Винаги се отпускат на този момент. Откритие! Астрологът е човек! Греши. Правя го съзнателно, дори се упражнявам за това, как да слязза от стълбичката на все-знаещия.

Необходимо е! Ето, това е моето професионално вълшебство.Почти мигновено, човекът поставя поставя фокус върху себе си, живота и изборите! Виждам мислите и чувам въпросите. Ако астрологът греши и въпреки това повдига завесата на времето и възможните бъдеща, защо аз да не мога, за себе си? Възможно ли е? За мен? Аз това и чакам. Има ли въпроси, задължително се намират и отговори.

И ето ни нас, астролог и клиент, след около 30 мин, преди изобщо да е настъпила същинската астрлогична работа, вече има една мисъл у човека срещу мен – “ Аз мога “!

Но да се върнем към историята! Наблюдава ме, изучава и мен и симовлите на екрана. Работя винаги с монитор обърнат така, че да го наблюдаваме заедно. Доверие.

Защо се притеснява? 

На млади и търсещи години, попаднал човекът на …Лог.

Знаещия:             – “след 15год с теб ще се случи нещо, ще бъдеш нетрудоспособна и ще се затвориш между четири стени.”

Човекът:            – “ колкото повече се стопавяха годините и бавно неотстъпчиво се доближавах до пророческата година, толкова повече се вцепенявах от ужас, паниката се превърна в моя сестра.“

Събитието: “ лека травма, без последствия. Необходимо бе, да стоя у дома. Но…въпреки всичко събитието, не се доближава като усещане до емоциите, които преживях, очаквайки го! Страхът ме съпътстваше на всяка крачка, паниката отнемаше всеки ентусиазъм, бях ограбена…”

 И сега, въпросът е кой е крадецът? Някой си…Лог решил и прегърнал знанието. И защо? “ след 15год ще се случи нещо” О, прогноза, о, коректност! С всички ни ще се случи “нещо” и не само след след 15год. За какво и как се употребява подобна прогноза? Та това си е умишлена емоционалн парализа.

Кой дава това право? Да изпразниш от съдържание цели 15год. от човешки живот! Да споменем ли, че всички направени Не-избори са направени в услуга на глупово и ненужно пророчество. Петнадесет години не избрах да живея, да обичам, да се обвържа… Резултатът: 15год ограбено вдъхновение.

В наши дни. Работим заедно, астролог и клиент, творим заедно със същия този човек (постоянен клиент). Споделихме успеха в живото спасяваща, козметична операция. Отстранихме страха, присадихме вяра, копнеж, чудеса. Заедно!

Но защо да ни е лесно, като може да е трудно. Продължението на историята бе, скоро, съвсем скоро. Попаднал същия този човек на маса, в приятелски разговор с друг…Лог. Бил приятел на приятеля на приятеля.

И ето го отново нашия Знаещ, притежаващ всички ключове и отговори. И той реди дума след мисъл. Никой не го пита, ама той знае, иска да каже.

Про-гно-рочества: – “…лош период, неудачен месец, ще загубиш, ще плащаш…”

И все такива. Ново-оптимизираният се съпротивлява (колкото може):            – …”ама аз не питам, не ви питам, моля ви спрете!”.

Кълбета мъгла от тежък цигарен дим, разсейват молбите и поглъщат  ентусиазма.

            – …”не питаш, ама аз да ти кажа, ще видиш, че така ще стане, както ти казвам. Защото аз ти казвам. Да се обзаложим!

Сега, в наши дни, разказът се прекъсва, разкъсва от сподавени сълзи на отчаяние. Отново! Една дума. Молба:…” кажете ми, че няма да стане така “

Безмълвна съм. Мисля. Разсъждавам, бързо. Дори допускам, усещам мъничка лавина от гняв се надига. Образ – детенце, играло си в локва и след това плаче, сърди се, че се е изцапало с …кал. Решение – ако, желанието е да се запазиш чист, кой…….те кара да си играеш с това? И това е избор.

Но сега? Как да постъпим сега? Как да почистим? Отново.

Очаква,умолява ме! Да извадя вълшебната пръчица и да залича думите на този…Лог ( обратнот на лог-гол)

Мисля. Защо хората се пристрастяват към пророчествата? Защо харесват негативните такива?

Опит: по-лесно е да се обвържат с не-добра прогноза. В същия миг униват и посечени мечти, очакват съдбата си. Готови са!

Но дръзнеш ли да споделиш: …намирате се в изключително добър период от живота си, огромен потенциал, заряд, късмет. Бъдете  активни в….сфера. Ще получавате помощ на всяка крачка, а покровителите на съдбата очакват да им поставите задачи.

…“ Кой аз? Сигурна ли сте? А, не. Аз, щастлив, съмнявам се.”…

И така, не се сработват с щастието. Отпращат личното удовлетвоерение. Не желаят.

Историята. Месецът, пророческия наближава. Преродената сестра Паника се завръща от далечна каторга.

Планът: да прегърнем пророчеството и …да го сбъднем. Да удовлетворим г-н или г-жа Знещ/а. Но сами, без външни обстоятелства да ни притискат. Защото така сме избрали. Ние да го “случим”, за да сполучим!

Детайлите:

  • Каквото е прорукувано да загуби, доброволно го дарява;
  • Каквото е прорукувано да плати, плаща, по свой избор, но ще е за действие, дейност, за която до сега не е плащано. Изненада. Да удовлетворим Знаещия и г-жа Паника.
  • Каквото е прорукувано да е лош период, ами измислихме си многобройни, все неприятни дейности и избираме да ги изпълни сега. В този месец .

Казахме ли по-рано, човекът е отговорен, дисциплиниран. Има план. С точки, с условия и под-условия. И ги спазва. Всички. Едно по едно. В детайли. Чуваме се непрекъснато през този месец. Моля се. Всичко върви по план. Капанът на гнева ме напуска, бавно.

Дори успяваме да се срещнем контролно през последната третина на месеца. Сияе, искри. Изглежда подозрително добре. Поздравявам я! А тя е щастлива. Надвила е, спечелила своята независимост, вярата си – събрала я отново. Сега вече, тя е разгневена. Защо повярвах, как допуснах това да случи отново?

 Усмихвам се! Радвам й се! Тя успя!

Резултат: нищо не се случи през този месец, слава на Бога! Но клиентът участваше активно, избра сам, да съ-твори този месец! Този път, везните се наклониха в полза на вярата!

Извод: след среща с някой си …Лог, необходимо е, здължително е да сте Озарени ( независимо от информацията) а не О-без-верени!

И аз не съобщавам винаги само прекрасни новини! Но, допускам сълзи само в началото, по време и никога в края на срещата.

Към Професионалисти: Ако сте избрали подпомагаща професия, консултантска практика, моля – Не вредете!

Към клиенти: Признание от името на знайни и незнайни, самозванци и всезнайковци – от всички съвременни практики…лозите са най-Неподготвени да общуват, да съобщават. Извинявам се, вместо тях.

Моля питайте, разпитвайте за професионалната подготовка, квалификация и опит на Вашия Знаещ. Това е вашия живот, не позволявайте да получавате съвети от хора, които не са наясно със собствения си. Бъдете отговорни, смели, избирайте от възможните бъдеща и тогава. “ Щастие “ ще е вашия нов и добронамерен спътник!

Послеслов:

Игнажден е. Звъни се. Не очаквам никого, просто подреждам творческия хаос. Познато, лъчезарно и усмихнато лице на вратата.

Някой се е разходил, пътувал до тук, само за да ми донесе подарък. За Коледа! Нищо не желае, няма въпроси, няма нужда от помощ. Просто така, да поднесе подарък!

Мило, вълнуващо. Благодарна съм! Винаги се умилявам от подобни жестове. Галеница на съдбата съм! Така да бъде – сама избрах тази работа, от любов към хората!

И вие се сещате, за това лице, нали?!

Край на историята